Tyttöjen paimennus onnistunut lähes koko kesän loistavasti. Paikoitellen Lana kuumentuu liikaa, kuuntelee kuitenkin entistä paremmin.

Nyt työn jako tytöillä on seuraava:

Aamu: Fiia on mukana koko aamun töissä ja on lypsyn jälkeen viemässä lehmiä ulos. Fiia pääsääntöisesti odottaa kohdassa jonne jätän ja ohjaa lehmiä eteenpäin pellolle (tähän tarvitaan yleensä toinen ihminen, mutta nyt Fiia hoitaa sen melkein itsenäisesti). Suurin osa lehmistä osaa mennä itsenäisesti, mutta jotkut jäävät helposti möllimään tielle jolloin tukos syntyy helposti. Viimeisenä menee meidän "lellikki -lehmä" Unelma, jolla silmät olleet syntymästä asti sellaiset, että ei näe kunnolla ylöspäin lainkaan (ei vaikuta tuotokseen). Unelmaa joutuu tämän takia ohjaamaan lähes koko ajan oikeaan suuntaan.

Fiia onnistunut aamuajosta paikoin täydellisesti. Hiukan liikaa intoa välillä Yllättynyt Fiia koetti tässä eräs aamu jopa minua paimentaa lehmien mukana laitumelle!Jalka suussaHeh...

Ilta: Jos päivällä ei ole kukaan karannut, niin ei ajoa (jos uusia ulkona niin aika harvinaista jos ei edes kerran karkaa).

Ilta on pyhitetty Lanalle. Lanan kanssa haetaan lehmät laitumelta. Vanhat lehmät kyllä osaavat tulla itsenäisesti, mutta uudet vielä jäävät möllimään pellolle. Unelma täytyy aina hakea erikseen lopuksi (silmien epämuodostuman lisäksi, Unelma ei uskalla liikkua eteen päin jos joku muu on edessä). Lana on muutaman kerran onnistunut Unelman hakemaan itsenäisesti pellolta, sillä se jos mikä on haastava ajettava kun Unelma ei nää kunnolla minne on menossa. Muut lehmät Lana hakee itsenäisesti pellolta joka kerta ja siirtää pieninä ryhminä eteen päin, jotta ei tukosta tulisi tielle (kapeahko kulkuväylä lehmä laumalle).

-Lanan leveä hymy, ennen paimennusta: Tästä hommasta minä tykkään!-

1249392061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyllä välillä oikein hämmästelee kummankin tapaa työskennellä. Vaikka välillä käydään aivan liian kuumana, niin joka päivä entistä paremmin naudat kulkevat sinne minne on tarkoituskin ja juuri sopivalla temmolla.

Pieniä videoita Lanan työskentelystä tulee...PaimennusVideot --> sivussa

Harmi. että videolle ei ole tullut kesän parhaita paloja. Päättämätön