Niin, vihdoinkin sauma tarkille.

Silmientarkastus pitäisi siis olla kummankin osalta to 3.12 ja siitä seuraavalla viikolla kuvaukset to 8.12. Silmätarkkia ei saanut kuin tuolla torstaille, ja sitten vkl on Seinäjoella kisat joten muut sitten seuraavalla viikolla.

Sittenpä Seinäjoen kisojen jälkeen kumpainenkin jää kokonaan lomalle agilitystä, tuonne ensi vuoden puolelle asti. Joulukuun viimeisellä viikolla karistellaan joulun kinkut poijes hankijuoksulla/-futiksella ja hiihdolla. Nämä siis suunnitelmissa vuoden viimeiselle kuukaudelle.

Mutta onhan sitä tätäkin kuuta vielä jäljellä. Nyt vkl Fiian kanssa kisat Varkaudessa ja siitä viikon päästä näyttely Jkl. Kuun lopulla vielä Fiian kanssa kisat Leppävedellä (siis Laukaassa, JATin). Muutenpa siis treenausta. Lana treenaa mitä lystää, eilen oli tavallista kovemmalla kommentointi -mielellä. Taas jostain kumman syystä paastoaa, enemmänkin menee ilmeisesti liian vähäisestä treenaamisesta hämilleen, tylsistyy. Lanalla nyt siis yrityksenä laittaa treeniväli mahd. tasaiseksi, Agia nyt siis ke,to ja riippuen viikosta la/su, kaksi kertaa viikossa ei ilm. käy, että pitää olla kolmas edes pieni pyrähdys-päivä viikossa. Mutta kolmanneksi voi joillakin viikoilla laittaa (nyt kun on oivat kelit), niin hankifutista jota Lana niin rakastaa. Kovin korkeat ei nuo hanget vielä ole, mutta kait sitä lunta tulee pian lisää.

Fiia taiteilee nyt keinun parissa ahkeraan, jos se vaikka sen kisoissa sitten menisi niin kuin treenikeinun. Keinun pois jättäminen harjoittelusta ei ilm. Fiialla auta, kyllä se kisoissa huomaa mikä on vastassa (tarkka neiti). Muistaapahan nyt itse ottaa tarkasti keinun, ettei tulisi lisää nitä lentokeinuja ja pelko vaan kasvaisi. Täytyy vaan kisoissa viedä varmasti, eikä itse antaa mitää jännityksen merkkiä "että nyt vaan mennään". Fiian kanssa on niin ihana touhuta, kun on niin hiljainen (ei hauku yhtään) ja haluaa niin kovasti tehdä ja mennä radalla. Mutta mikään työmyyrä ei ole, että jaksaa tiettyyn pisteeseen asti ja sitten lopahtaa. No kyllähän sitä lelun avulla saisi lisääkin, mutta minulla on periaate jos koira ei jaksa/viitsi radalla mennä ensisijaisesti omasta tahdostaa (siis ilman suurempia houkutteluja), niin sitten on aika lopettaa treenit siihen (pienen jutun voi ottaa). Ja jos päivä on että ei oikeen kiinnosta niin sitten ei sinä päivänä treenata, tai tehdään vain joku pikku juttu. Koskaan tosin ei ole tullut treeneissä tilannetta että Lana tai Fiia ei haluaisi mennä, mutta joissakin pitkissä treeneissä Fiialla into lopahtaa ja sitten lopetetaan, oikeastaan olen jo ruvennut huomaamaan milloin olisi hyvä aika lopettaa ennen kuin neiti on lähes poikki.

Joulukuussa sitten varmaan tokoa enemmän, kun sitten oikein hyvin agilta ennättää. Alkeiskurssin pitokin loppuu tässä kuussa eli joulukuussa pidän vain ti treenit muille. Iltaisin on sitten aikaa enemmän omille karvaisille pötkylöille saa tietysti nähdä että kuinka kiireinen joulunaika taas tulee muuten.