Viimeiset agikisat Seinäjoella. Pääasiassa vain nautiskelu mielellä oltiin, kun niin ihanat kisapuitteet

Fiia kanssa kahdella ensimmäisellä radalla yksi rima kolisi alas. Ensimmäisellä radalla varasti alussa ja pudotti sitten lähtiessään ensimmäisen riman, muuten oikein hienosti Fiia meni (yksi turha kaarros vain) keinu nätisti mentiin mutta hieman arkailua. Ensimmäisen radan aika taisi olla toiseksi nopein, ja olisihan sitä ajan saanut vielä nopeammaksi, kun turha kaarros pois ja keinu nopeammin. Hyppyradalla jostain kummansyystä yksi rima kolisi radan keskivaiheessa itse en oikein nähnyt tilannetta kun oli juuri takasivulla tilanne, mutta aika paha ääni kuulu että luulin Fiialle jotain pahasti sattuneen, mutta ei sieltä se pinkoi tulemaan (ihan kun olisin nähnyt sen nokalleen laskeutuvan). Viimeisellä radalla Fiia ei enää jaksanut keskittyä kepeillä, joten sieltä 10, Fiia kuuli jonkun toisen koiran haukkuvan kaukaa ja rupesi sitten sitä kyttäämään ennen keppejä ja sitten kun vein uudestaan kepeille niin vaan -kyttäsi mistä se ääni kuului. Fiian on vielä niin nuorenoloinen että oikein hyvä kokemus, enkä uskonut Fiian keskittyvän noinkaan hyvin. Nyt tietää että tuollainenkaan kisapaikka ei Fiialle tuota ongelmia, kunhan ohjaaja pitää keskittymisen...

Lanan kanssa ei tahtonut millään jaksaa enää su aamuna lähteä. Vasta 12 jälkeen kylläkin oli lähtö, mutta kyllä vähän tympi lähteä rattiin.

Tuloksena ihan ohjaajan väsymyksen vuoksi 2xHYL, mutta itse sille mistä tulosta olisi pitänyt saada niin saatiikin 0 (mutta ei toista sert-H). Enää ei jaksanut oikein kunnolla mennä kokorataa ihan täysiä, yhdessä kohdassa hyytyi kyllä ihan. Aika silti ihan mukava -9,27 ja ekaa kertaa mentiin alle 30s (29,73s). Mutta jäi hieman harmittamaan että sitä -10s ihanneajan alitusta ei tullut. Ei yhtään ollut kyllä Lanasta kiinni, vaan ihan ohjaajasta. Mutta sijoitukseen 8./44 olimme oikein tyytyväisiä. Viime kisat kun niin hyvin menivät, että kunhan nyt vain nautiskeltiin viimeisistä tämän vuoden kisoista. Hylyt meni kyllä ihan ohjaajan piikkiin, Lana meni oikein upeasti niin kuin aina, viimeisellä radalla ihan emämoka minulta, jota ei edes Lana olisi pystynyt korjaamaan (niin kuin joskus on tehnyt), menin niin pahasti eteet, että. Muuten se ohjauskuvio olisi voinut onnistua, ihan turhaan jäin vetämään Lanaa kepeillä kun se ei sitä tartte, ei vain vielä osaa luottaa kisoissa ihan täysin, joten sitten vedin suoraan sivulla ja olinkin liikaa esteen sivulla ettei Lanalle jäänyt tulokulmaa ollenkaan aidan eteen, joten Lana tietysti luuli että se pitää takaa hypätä. Pienestä kiinni oli, kun olisi vain hieman liikkunut taaksepäin keppien jälkeen niin Lana olisi tajunnut aivan varmasti lähteä mukaan liikkeeseen. Täytyykin varmaan hommata eri lasit ensi kaudelle, sillä näillä nykyisillä tulee niin paha sokeakohta sivulle ettei nää sivusilmällä ollenkaan (niin kuin ilman laseja). Piilolinssejä on hankala pitää, kun yleensä alusta on sellainen että pölisee, piilarit kun imee itseensä pölyä (eikä oikein muutenkaan käy silmälle).

Mutta oikein mukava lopetus kisavuodelle. Ensi vuodelle paljon pureskeltavaa treeneihin, täytyykin laitella paperille muistiin.

Lanalla alkoi nyt sitten loma kokonaan agista tuonne tammikuun puolelle asti, jolloin olisi tarkoitus aloittaa etenkin omat tekniikkatreenit n.2 x/vko, muuten ratatreenit 1-2 x/vko. Lana on kyllä todellakin loman ansainnut ei voi muuta sanoa! Loppuvuoden aikana 2 x sert-A ja sert-H.

Muuten tuloksia: 2 x 0-voitto ja 5 x 2.sija(0). Elokuusta-joulukuuhun 15 x 0-rata. Vuonna 2009, kun siirryi 3-luokaan 1.3-> yhteensä 24 x 0-rata.

Siinä vuoden 2009 saldo lyhyesti. Ensi vuonna odotukset korkeammalla sillä toista vuotta 3-luokassa, sen lisäksi etttä keväällä pyörähtää  2 vuotta siitä kun aloitimme koko lajin yhdessä. Että vielä on koettavaa ja nähtävää   jos ei tämän lajin puitteissa niin sitten muuten, paimennus myös oikein antoisaa ja mukanaa yhdessä. Lanalla oppimisen halu kuitenkin niin suuri, unohtamatta tietenkään Fiiaa, jolla myös kova halu oppia uutta.

Fiia pitää lomaa ainakin tämän viikon, muuten täytyy vähän vielä miettiä, mutta korkeintaa pientä treeniä 1-2 x/vko. mutta tämä viikko ja jouluviikko ainakin lomaa. Fiian kanssa saldo 2 x 0-rata (1.sija ja 2.sija), aloitti kisaamisen lokakuussa (juoksujen jälkeen).

 

Kaikille oikein mukavaa joulunodotusta!

 

Saa nähdä jos saisi tänne jouluisen kuvan tytöistä. Nautitaan kyllä joulusta tänä vuonna ihan täysillä, viime vuonna joulu meni jotenkin omituisesti.

Nyt vielä jännitetään huomista, kun tytöjen kanssa mennään lonkka-, kyynär- ja selkäkuviin, sekä polvitarkastuksiin. Anssi on lupautunut lähtemään mukaan, niin vähän helpompaa kahden koiran kanssa.