Kun ilma lämpeni, päästiin treenamaan taas ihan normaalisti. Toisaalta treeniohjelmaa enemmän ollaan kyllä liikuttu, ihan hyvä vain =)

Nyt pe illasta asti meillä onkin ollut Ruby (aussi) hoidossa. Käyty paljon jäällä reihumassa ja hiihdetty. Tänään käytiin Laukaan puolella maastossa kävelemässä, viiden koiran kanssa (kolme gööttiä, aussi ja partis). Meidän göötit Fiia ja kaverikoira Rasmus pitivät muut ojennuksessa. Lana on niin ihana kun se ei turhia nurise, vapaalla, mutta agijutuissa onkin sitten toinen juttu kun kiihtyy sen takia niin paljon (normaalia).

Eilen puoli 10 -11 hiihdettiin jäällä, siis illalla. Itse olen aina ollut "yöeläin", että yöllä/illalla liikun mielellään eniten. Nyt luisti suksi todella hyvin

 

Sitten tänään aamupäivällä tosiaan isommalla porukalla maastossa.

Mukavaa kun on pakkanen lauhtunut

Fiia reväytti ke tosiaan takajalkansa, mutta oli parin päivän levon jälkeen jo ihan ok. Taukoa agista on kuitenkin viikko ja lempäälän kisoihin en ilmoittanut, että kisat vasta ensi kuun puolivälin jälkeen. Eilen alkeiskurssin pidon jälkeen treenasin Lanan ja hoitokoira Rubyn kanssa. Treenit meni tosi hyvin. Lana oli nyt normaalin oloinen, mitä aiemmin tässä pari viikkoa on ollut...Ja maxi koiran ja etenkin erilaisen koiran ohjaaminen oli pitkästä aikaa myös mukavaa, mutta en koskaan koiran koossa ole nähnyt eroa ainakaan treeneissä, kun omat "pikkukoirat" irtoaa yleensä niin hyvin, että suorahkolla radalla se on aika takaaohjausta, ainakin Lanan kanssa. Ja riippuuhan se ohjaajan kyvystä liikkua radalla ja koiran vauhdista (ei koosta).

Lana kyllä hakee esteitä entistä kauempaa ja nopeammin, että kun pääsisi kisoissa samaan tyyliin. "Hope so"  Kyllähän nyt Lana on aivan toisenlaisessa kunnossa kun koskaan aiemmin, kun katsoo vanhoja treenivideoita, niin oli kyllä välillä aika rapakunnossa, mutta toisaalta olihan Lana vielä nuori, että eipä tullut poltettua koiraa nuorella iällä aivan loppuu ja voihan olla että ei paikatkaan olisi kestäneet kovin suurta treenimäärää (toisaalta olisiko enemmästä treenauksesta ollutkaan apua). Mutta Lana on kyllä työkoira, se jaksaa treenata pitkään ja tehdä pitkää työpäivää, sellainen se on ollut alusta asti. Fiia on pikkuhiljaa kasvanut työkoiran omaiseksi, mutta ei sen kanssa vieläkään voi treenata niin kuin Lana kanssa. 

Ehkä tässä kuussa pääsee Lana uimaan. On nim. lahjakortteja lähimpään koirauimalaan. Niin ja odotellaan innolla jo kevättä. Tilasin kunnonvetovaljaat ja vyön+hihnan canicrossiin, että keväällä/kesällä sitten osallistutaan canicross -kisoihin. Nyt on tehty 7 - 9 km vetolenkkejä, maastossa tai tiellä (kaupunki, maantie). Harrastajaluokkaan ensiksi, jossa norm. matka 3km. Matka ei ole mikään kummonen, mutta se että siinä on paljon muita koiria niin sitä pitäisi treenata vielä paljon. Vaikka ei siinä, Lana ei yleensä edes välitä muista koirista kun ollaan juoksulenkillä että tuskin tulee mikään ongelma olemaan.  Mutta ihan kivaa vaihteeksi kisata muussakin lajissa, canicross onkin enemmän entisien kisalajieni kaltainen.