Sivussa tuloksia ja videot tämän päivän radoista (SUURET KIITOKSET KATALLE!=)

Juttuja tulee, kun emäntä jaksaa kirjoittaa enemmän (ma/ti). Kuvia myös...

Nyt huilitaan raskaan viikon jälkeen. Lanalla kahden päivän lepo. Fiialla toko- ja agi-harkat ma/ti.

----

Näyttely meni ihan hyvin, mutta Fiia oli nyt tosi leikkisällä tuulella jo la aamuna Sumiaisissa. No kehässä kyllä mielestäni haisteli maata enemmän kuin leikki (mitä tuomari sanoi), Fiia on aina ollut hiukan herkkä hajuille. Aina kun kehässä on joku lärä niin Fiia menee ihan omituiseksi. Kerran sattui iso lärä olemaan kohdalla jossa olisi pitänyt seisottaa Fiia niin eihän siitä tullut mitään, oli pakko siirtyä. Joskus tuntuu että meijän prinsessa on vähän liiankin neiti =)

"Vähän väkinäistä Fiiaa"

"Ketähän sitä tässä kattellaan"

"Tuomarille nätti tönötys, tämän meijän Fiia taitaa, joskin kauaa ei aina malta"

Ärsytti vain kun tuomari ei voinut kunnolla kierrättää (niin kuin muut tuomarit!!), että olisi saanut Fiian tottumaan kehään ja saanut kunnolla ravaamaan! Koska Fiia näyttää kyllä todella upealta kun ravaa kunnolla ympyrää. No ens näyttelyyn paremmalla onnella, ja sitten varmaan ihan vähän ruokaa aamulla, mutta ei liian vähän että ei ole ihan kärttynen.

"Kuka harppoo ja pomppii, enhän mä tollasta ole opettanut!!Äärrrg.."


Ja sitten se sunnuntai. Aamulla olin niin väsynyt, että hyvä kun jaksoi sängystä nousta. No kuitenkin Lana ja kamat autoon ja nokka kohti Tamperetta. Keli oli ennen Tamperetta tosi hyvä, mutta n.20 km ennen Tamperetta lumimyräkkä yllätti täysin. No kisapaikalle saavuttiin kuitenkin ihan kohtuu ajoissa.

Eka hyppyrata oli aika simppeli, miksi siis menin varmistelemaan!!!No ehkä vielä siksi että ihan varmuutta ei ollut. Viikko oli ollut tosi kiireinen eikä kunnolla ollut ehtinyt käydä lenkillä (saatika salilla), väsymys ym. kyllä varmasti vaikutti siihen että jalka ei noussut ripeämmin eikä mennyt normaalilla painollaan. Monta monta sekunttia oltais saatu puristettua, kunhan vaan olisin antanut Lanan edetä ja itse liikuttanut sitä jalkaa nopeammin. kääk!Ketuttaa, taas turhaan osottelin kädellä liikaa, mitä en harkoissa paljoa tee muuta kuin kinkkisissä paikoissa. No ehkä yritin välttää sitä etten näyttäisi väärin vartalolla Lanalle (mitä tuli Varkaudessa tehtyä), no ei sinäänsä kädellä ohjaus ihan jees mutta se puottaa suoritusnopeutta.

Toinen rata oli kanssa aika simppeli, vaan yks paikka missä ois voinu helposti tulla hyly. Päätin tehdä sitä ennen valssin jolloin sain Lanan hyvin käteen ja suunnan hypylle eikä putkeen. Toisaalta ihan hyvä, mutta siinä turhaantu ainakin 1s turhaa sillä en ehtinyt siihen väsynein kintuin ja jouduin melkein pysäyttämään Lanan, kääk! No ainakaan hylyltä vältyttiin, ja oishan sitä muualla voinut painella täysiä, mutta EI vauhti oikein nolottaa näin jälkeen päin. Kun radat olivat aika suorat niin paljon nopeamman ajan ois saanut jos ois menny ees niin nopeesti kuin edel. kisoissa joissa käännöksiä ym. enemmän.

No ens kisoissa lupaan, että mennään kovaa (jos tietysti pystytään). Nyt sellainen periaate että "kaikki tai ei mitään" vaikka ollaan vasta 2 niin silti...sillä mikään ei ärsytä niin kuin jäädä ajasta kiinni että ois päässy 3 parhaan joukoon! Nopeus on ollut meidän juttu jo ihan alussa, nyt tullut vaan lönköteltyä kisoissa ihan turhaan. Nopeat ohjaukset ja täysiä suorilla niin mennään kyllä 35s pintaan koht. pitkällä agiradalla (kisa tavoite n. 4-5 m/s =) nyt on ollut keskimäärin 3 -3,5 m/s, ja itestä tuntunu ihan löntystelyltä. Taas vaan uusi kisapaikka su, että Lana on vähän epävarma kun on aina uudet esteet (eri hajuset ja joskus näkösetkin). Tampereella putket oli ilmeisesti eri hajuset tai jotain kun niin kesti putkissa.

----

Nyt levätty viikonlopun (oikeastaan koko viikon) menot ja touhut. Energiaa riittää taas kaikkeen. Upeat aurinkoiset päivät piristävät entisestään, ja aamulla ulos lenkille lähtö on entistä mukavempaa kun näkee ilman taskulamppua.

No juu tuli sitä levättyä, Lana ainakin on levännyt kovasti. Ma aamuna innostuttiin kuitenkin lähtemään paistamaan makkaraa kodalle kun oli niin kaunis päivä. Ma iltana kävimme Fiian kanssa Tokossa jonne ilmantuu ihan kivasti porukkaa. Fiia hassu höppänä tällä kertaa muiden immeisten nähden pomppi ja hääri alussa omiaan,mutta keskityttiinhän sitä sitten lopulta. Yhden kerran vaan treenailtiin, kun kaikki paikat oli ihan jäässä (vaikka pakkasta ei kauheasti ollut), mutta kun joutui seisoskelemaan paikallaan ja oottamaan niin nopeesti jäätyy ihan kalikaks, jos on tottunut liikkumaan melkein koko ajan.

Ti käytiin aamulla 9 jälkeen Fiian kanssa agiliitämässä, Fiia meni tosi upeesti...keinu vaan edelleen askarruttaa, no nyt sentäs kerran uskalti itse vähän kiivetä. Kaikki muut esteet onkin jo kivasti hanskassa ja ratoja on menty kovasti. En yhtään ihmettele että Fiiastakin tulisi upea agilityliitäjä, tosin Fiia ei ole yhtä kuuntelevainen kuin Lana (mikä on kyllä ihme, sillä ei hauku yhtään radalla ym.), että Fiia karkaa helpommin väärälle esteelle, ku Lana on tehnyt niin vain muutaman kerran omasta päästä (yleensä minun vika) omissa harkoissa ei ikinä! Fiia on vain hurjan herkkä äänille, että pysähtyy ja alkaa murista jos kuulee omituisia ääniä mitä Lana ei taas tee ollenkaan. No saa nähdä mitä Fiiasta kehkeytyy, onhan ikää vasta alle 1v. Energiaa ja intoa on kyllä, ei kumpikaan ole sohvaperuna =)

Nolottaa katsoa Tampereen agivideoita (Kajaaninkin kyllä, putoamisen jälkeen ei uskaltanut mennä täysiä), kun vauhti on ihan surkea! Jos vielä sais videolle radan jossa oikeesti näkis kuinka kovaa mennään parhaimmillaan, että ei nuo ois ainoat esitykset meistä =(

Tänään harkat ja nyt otetaan aikaa kunnolla et jäis lihasmuistiin, kuinka nopeesti keskimäärin vois sit tulevis kisoissa mennä. Ääh ei me nyt kuitenkaan ihan tosissaan, nautitaan kuitenkin mikä on pääasia ja kiidetään mielemme mukaan (ei väkisin). Ihanaa kuitenkin että Lana nauttii mitä kovempaa mennään, ärsyttää hidastelu, niin kuin muakin =) Mutta ei unohetan kontakteja!