Pitkästä aikaa näyttelyssä. Ihan melkein oli jo unohtunut mikä on homman nimi Onhan syksy ollut aika agility (osin toko) -painoteinen.

Mutta hienosti päivän kehä meni, vaikka treenit ajoittui edelliseen iltaa, parin minuutin sessioon. Fiian otin eilen mukaan pääasiassa testi-/näyttökoiraksi agi -alkeiskurssille.

Ensin pientä haparointia (kun toinen korva hieman lukossa, juuri ja juuri kuullen mitä tuomari sanoi). Fiia -neiti näytti taas parasta osaamista, välillä pientä herpaantumista (jos sen herkun sais istumalla), mutta upeasti meni ottaen huomioon miten vähän treenattu tätä "lajia". Mutta niinhän eräät sanoo että "lahjattomat treenaa", joissakin tapauksissa ihan totta. Lanan kanssa enemmän näyttelyn treenaaminen vaan huonontaa (paitsi liikkeet), Fiian kanssa tiettyyn pisteeseen asti hyvä treenata.

Niin tosiaan Fiia siis jatkoi ERI:llä, viime näyttelystä. Ja sitten pätkähti nuorten luokan voitto. Sitten parasnarttu kehään. Sieltä 3.sija ja CACIB & VARA-SERT jotka ihan yllätyksenä (erityisesti CACIB), kyllähän minä tiedän (ainakin luulen) että Fiia on upea, mutta hieman arvelutti, että olisiko etupää vielä niin löysä että vaikuttaisi ratkaisevasti arvosteluun. Onhan se kyllä paljon tiivistynyt mitä se oli esim. keväällä -kesällä (massaa ja lihasta on tullut kyllä lisää). Vielä tyttönen kehittyy kyllä, mutta on näyttelykehä Fiialle lähes kuin luotu. Nyt huomannut vaan että agility alkanut olla aika tärkeä Fiialle ja se kaikista mieluisin Näyttely siinä sivussa, passaa ihan hyvin.

Tokoa yritetään ensi viikosta lähtien treenata taas ihan säännöllisesti, mutta eihän ne taidot minnekään katoa. Nyt on paljon kyllä parantunut kontakti agilityn myötä, että toko-kokeessa keskittyminen voisi olla parempaa nyt. Etenkin sitten kun kisa kokemusta agilityn puolelta on tullut vielä enemmän lisää.

Niinpä jatkettiin ruusukkeiden keruuta Oulun reissun jälkeen. Onni taitaa tosiaan olla nyt meille myötäinen

Mukava oli taas nähdä enemmänkin muita gööttejä!

Fiia harmi kyllä aika kärttysellä päällä (tuntuu että lähes aina näyttelyssä) no ehkä se siitä. Ehkä ei vaan tykkää olla kaikkien kaveri heti aamusta.