Eilen vierailimme pitkän päivän Vöyrissä (8-20). Matkaan lähdettiin aamulla 5 jälkeen ja perillä oltiin hyvissä ajoin jo 8, mites nyt kerrankin näin ajoissa jossain (ja parkkipaikka ihan tyhjä). Minä kun en tykkää odottamisesta, eikä kyllä tytötkään, mutta hyvin ehti lenkittää tytöt kunnolla.

Fiian kanssa rata alkoi jo 9. Sitä yhtä nollaa metsästettiin (ja metsästetään edelleen). Fiia turbiini hyökkäsi ekalla radalla ihan väärään päähän putkea, aivan selän takaa vilahti (mitään en ehtiny tehä, tuli kyllä niin yllätyksenä), ja sitten loppuun lentokeinu!!!MITÄ? Fiia varmaan ikinä tehnyt lentokeinua, aina niin tunnustellut uusia keinuja (meidän treeni keinun kyllä menee hienosti).

No toisella radalla sitten alussa keinu ja eikös tytölle ollut tullut siitä lentokeinusta sitten kammo! Voi kökkö! On Fiia -neitonen niin herkkä, Lana ei välitä vaikka tulis päällään pois keinulta (on tullu vaikka miten). Sitten saatiin tietää että läheisellä kentällä olisi saanut käydä treenaamassa, voih kun olisin tiennyt ennen ratoja. Fiia ei keinua ollut mennyt yli viikkoon, ja kun nyt sitten sattui olemaan nopealla päällä niin ei sitten tajunnut sitä keinua varmaan ollenkaan (minun olisi pitänyt se varmistaa, mutta kun luulin että muistaa). Käytiin sitten ratojen jälkeen ottamassa keinua siellä kentällä, ja pelkäs, hyppäs ekaks pois, mutta sitten muutaman kerran jälkeen hiipi keinun lävite. Sillä toisella radalla siis hyppäs keinun keskeltä pois vaikka kuinka houkuttelin, sitten uudestaan houkuttelemaan, lopulta sitten keinu tuli suoritettua, mutta aikaahan siihen meni ihan hirveästi (että tuon radan kokonaisaika ei kerro mitään Fiian päiväisestä vauhdista). Sitten kielto vielä väärä aloitus kepeillä, kun tyttö oli vielä ilm. sekaisin, kun nyt mennyt kepit niin hienosti ja täsmällisesti , että. No nyt katotaan ensi viikolla otetaanko keinua ollenkaan, vaan puomia ainoastaan ja sit kokeilee pikkusen keinua (ehkäpä).

Mutta aivan upeaa että Fiialta löytyy kova vauhti myös kisoissa. Vielä tuntuu että Fiia on henkisesti niin nuori, että varmuus tulee ajan myötä. Nyt ollut niin aaltoilua Fiian meno kisoissa, että ohjaajan hankala tajuta millä päällä on (kuinka tarkkaan tulisi ohjata), mutta eiköhän se tasoitu ajan myötä.

Sitten,

Illan kohokohtaan! Lanan olin ilmoittanut vaan yhdelle radalle, mutta kyllähän siellä kisapaikalla sitten joutui notkumaan pitkälle iltaan. Mutta tosi hyvä että olin ilm. vaan yhdelle radalle, niin kova rasitus Lanalle tuo matka ja odotus.

Lana ei radalla mielestäni ollut millään hirveän nopealla päällä (ei edes niin nopealla kuin viimeksi Oulussa). Mutta taidon näytettä sitäkin enemmän (no olihan siellä pientä haahuilui jota Lanalta tuskin koskaan näkee)

Hups! nyt tuli mieleeni että mistäs se johtui, yllätys ohjaajasta! Sillä olen Lanalle opettanut kontakteille kierrä -käskyllä suoran menoon (esim. oikein sivusta lähettäessä) joten sanoin sen sellaisessa kohdassa jossa keinu oli aitojen edessä vaikka piti mennä viereiselle aidalle, joten nyt sitten tajusin miksi Lana oli koukannut niin kuin keinulle olisi ollut menossa! Kun en kierrä -käskyä käytä muualla, nyt se sitten tuli takaa viennissä, jostain ihmeen kumman syystä (kun itse kouluttaa muita niin kuulee eri käskyjä, niin varmaan oli sittenmieleen jäänyt).

Mutta siis varmaan menoa Lanan osalta! Aivan upea tyttö, vähän sai yllyttää entistä enemmän kun ei meinannut irrota. Olin aivan varman että voittoa ei tule, nollasta ei ollut epäilystäkään onha Lana tehnyt niin varmaa työtä koko syksyn (no lähes aina). Mutta sieltä se 0-voitto vaan irtosi!!! Silloin kun sitä vähiten odotti! Tuomari oli todella tarkka erit. kontakteista, Lanalle se ei mikään ongelma, tarkkaa työtä ei voi muuta sanoa!!! Rata oli vaativa, mutta eihän niin vaikeaa rataa saa että ei Lana siitä suoriutuisi

Harmittaa kun tuli Lana ilmoitettua Pieksämäelle, nyt kun olisi voinut jäädä lomalle. Toinen hyppy-seri enää niin jäämme Lanan kanssa odottamaan kesän karkeloita ja erit. syksyllä metsästämään niitä viimeisiä sertejä valion arvoihin (hyppy ja agility). Talvi tulee olemaan hyvin tekniikka painotteinen, kaikki mitä on tullut mieleen kisoista & muualta, niin tarkoitus saada kevääseen mennessä priima kuntoon. Lanalle on niin nopea oppimaan uutta ja helposti voi myös korjata jotain toiseksi.

Lana nähdää siis tänä vuonna vielä Pieksämäelle ja Seinäjoelle, Seinäjoen jälkeen jää ihan lomalle ja Tammikuussa alkaa säännöllisen treeninki.

UPEA LANA!

Kiitoset kasvattajalle tästä aivan upeasta kultakimpaleesta!

Kiitos vielä kaikille jotka ovat onnitelleet ja myötä eläneet!

 

-"Tehotytöt" & Lokakuun agility-saalis-

-Fiia -neitonen & näyttely-saalis-

Ensi viikolla varamaan aikaa (Lanan) virallisiin tutkimuksiin Joulukuulle.